2011 Maisa ja Kotipolun Remu

Päivitellään tämän Dreeveri pentueen kuulumisia. Kuulumiset perustuu omistajien kanssa käytyihin keskusteluihin ja koe/näyttely tuloksiin.

Yleisesti rakenteeltaan hyviä/erittäin hyviä. Rakenteeltaan paras näyttää olevan Manu, jolla on Serti näyttelyistä.

Yleisesti erinomaiset luonteet. Kilttejä ja rohkeita.

Metsästys ominaisuuksia: Haku pääsääntöisesti laajaa ja itsenäistä. Ylösottokyky varmaa jäljeltä. Ajot alkanut sujumaan nyt toisella metsästyskaudella.

Osa pennuista syttyi jänikselle ensimmäisenä kautena ja loput nyt toisena kautena.

Päivitelläänpäs dreeveri pentusten kuulumisia. Pennut on nyt reilu 1v vanhoja.

Rakenteellisesti pennuista tuli ok, kuten oli odotettavissa. Jonkun verran rokokoota etusiin ja takaliikkeisiin ahtautta.

Intoa vähintäänkin riittävästi, myös paksussa upottavassa lumihangessa. Haut keskimäärin 200-1000m. Ylösotto keskimäärin keskinkertaista, joillakin jo erittäin varmaa. Ajot sieltä n. 1h yli 5h. Osalla pennuista ylikuumenemista ajossa, toivotaan tämän korjaantuvan, kun luonne kypsyy ja järkiintyy.

Luonteet erinomaisia. Ylivilkkautta kuulemma esiintyy :) Terveydessä ei ole ollut sanomista.

9-viikko

Nyt on kaikki pennut päässeet uusiin koteihin. Tämä ketju hiljenee ja jäämme innolla odottamaan pentujen edesottamuksia. Kuvia tullaan lisäilemään sitä mukaa kun niitä saadaan.

Meille itsellemme pennuista jäi hellyttävä Mandi, tällä oli kuitenkin omat ehtonsa. Vaimo lupasi suorittaa metsästyskortin ensi syksyyn mennessä, ja pääsee siten treenaamaan koiria, varsinkin Mandia.

Pennut on nyt n.9kk vanhoja.

Kaikki pennut ajelee jo jänistä. Monilla ajot on vielä lyhyitä, joillain parhaimmillaan 1,5h. Osa pennuista hakee jo itsenäisesti ja sitkautta on hukkien selvittelyyn, vaikkei taitoa välttämättä olisikaan. Joillain pennuista tulee vielä isäntää ikävä liian aikaisin, vaan pentujahan nämä vielä ovat.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa hyvälle pentueelle. Parille on tullut jo kaatojakin.

8-viikko


Miisa ja Martta ovat lähteneet uusiin koteihin viikonlopun aikana. Toivotaan sinne pitkiä hermoja ja pitkiä ajoja :D

Leikkikaluina olleista jäniksen nahoista on jäljellä enää karvatupsuja. Ruoka muuttuu pikkuhiljaa vauva ruuasta juniorin evääksi. Kaikki pennut saavat mukaansa pentupakkauksen missä on tuttua muonaa. Lisäksi on syöty lihaa, kanamunaa ja puuroa.

Kelit on ollut nyt niin hyvät että ollaan yöt oltu tarhassa. Tarhasta on reikä aittaan jossa eristetty koppi.