Hilman blogi

Päivitelläänpäs Hilman kuulumisia pitkästä aikaa.

Linnustuskausi on ohi ja lintuja oli kohtuullisesti. Hilman haku oli oikein hyvää ja muutama pudotus saatiin alku kaudesta. Lokakuu meni sitten kiiman merkeissä. Kautta pyritään jatkamaan, vaikka suurin osa ajasta meneekin hirvi/jänis metsällä. Josko lumien tultua näätää jahtaisi.

Hilma käytettiin PEVISA tarkastuksessa 25.11.2011. Polvet 0/0 ja silmät terveet.

Hilma on syntynyt 2008 Ilomantsissa. Hilma on innokas, voimakkaat riistavietit omaava suomenpystykorva. Rakenteeltaan erinomainen ja luonteeltaan tervepäinen.

{pgslideshow id=8|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Päivitelläänpäs Hilman kuulumisia.

Hilma on ollut pennusta asti hyvin innokas ja riistaviettinen koira. Luonteeltaan ja rakenteeltaan erinomainen. Kesäisen kitarisojen poiston jälkeen ei ole ollut terveydessäkään sanomista. Lääkärin mukaan kitarisat oli menneet "rikki" jonkin tulehduksen seurauksena ja niiden toiminta oli loppunut ja aiheutti lisää tulehduksia ja äänen häviämistä. Näitten seurauksena meni ketuiksi ainakin 1 syksy, se on lyhyt tuo linnustus kausi. Tämä on onneksi nyt kunnossa ja osaan varmasti itsekkin jatkossa ennakoida paremmin.

 

Sitten syksyn tapahtumiin. Kausi aloitettiin Posiolla 10.9.2011->. Alkuun oli myyrät kiusana, niitä Lapissa tuntui tänä vuonna riittävän. Hilman haukusta saatiin kuitenkin 2 teertä alas. Lisäksi oli muutamia arkoja lintuja, joista ei haukuttaviksi ollut. Poroista ei koira ollut minään.

Lapista tulon jälkeen koluttiin pääsääntöisesti tyhjiä metsiä ja saaliiksi muutama kiitettävä haukku, joista reppuun 1 pyy. Se oli tälle syksylle plussaa että edellis syksyn jänis ajot jäivät pois. Toki Hilma niitä pölläyttti jos kohalle sattui, mutta palasi 15min takaisin. Hilman puolustukseksi sanottava että onhan se päässyt tappelemaan jäniksestä kanahaukan kanssa ja ystävällinen mies sille kerran jäniksen ampunutkin :) jottei ihme että päässyt niille kuumumaan.

Ominaisuuksista seuraavia huomioita. Kylmä haku ei vieläkään ole riittävän laajaa, mikä on osasyynä että harvassa olevat kanalinnut jäävät löytymättä (keskimäärin n.100-150m). Haukussa on ollut tänä vuonna joku lisä, mikä lämmittää mieltä, lisäksi lähtö haukut on jäänyt pois, mikä taas auttaa lintujen jäämiseen haukuttaviksi.

Kaikkiaan hyvä syksy, vaikka ei niitä lintuja tuota Lapin reissua lukuunottamatta oikein löytynyt.

 

Hilman teeri
Hilman teeri Hilman teeri

{jcomments on}