Maisan blogi

Maisa osallistui reilu 1kk metsästys tauon jälkeen ajokokeisiin, jotka järjestettiin 4.11.2012 Kontiolahdella. Kyseessä oli Piirinmestaruus koe.

Yön aikana oli satanut n. 5-10cm uutta lunta. Joten keli oli siltä osin haastava. Aamun keli oli sateinen ja tyyni.

Maisalla ei kaikki mennyt niin kuin elokuvissa, kun loukkasi jalkansa ensimmäisessä ajoerässä. Ajoaika 51min eikä kolmijalkaisena enää jatkettu seuraavaan erään vaan koe keskeytettiin.

 

Metsässä oli ollut hauska tapauhtuma, kun tuomariryhmä oli havainnut jäniksen ja jänis oli laskenut Maisan neljään metriin ja noussut takajaloilleen ja alkanut nyrkkeilemään :) Sitten olikin ollut kyyti kylmää. Liekkö pahoinpidellyt Maisan jalan :) Jäniksen perässä oli pitänyt myös uida, ettei ihan helppo tapaus ollut...

Maisa saa nyt parannella itseään. Nähtäväksi jää onko siitä ajuriksi milloin seuraavan kerran.

Kaikkiaan koetapahtuma oli hyvä ja kennelhenkinen. Voittajalle Kolkon Kundille onnea ja menestystä, hienot n. 96p pistettä!

Syksystä Maisalla oli erittäin hyviä ajoja. Mehtuukausi loppui Maisan osalta kuitenkin jo ensilumien aikaan. Kiusana ollut tulehtuneet nisät. Nyt on saatu kardog merkkiset gps-huomioliivit mittatilauksena. Peittää hyvin myös rintakehän, jospa ei noita nisän tulehduksia enään pääsisi tulemaan.

Muutenkin Maisalle kuuluu pelkkää hyvää, eikä terveydessä ole ollut muuta sanomista. Katsellaan mitä kesä ja ensi syksy tuo tullessaan.

Tämä edellisen pentueen Mandi, mikä jäi meille on tehnyt nuoresta iästä huolimatta niin hyvän vaikutuksen, joten luultavasti vielä yksi pentue Maisalla tehdään. Molemmista edellisistä Maisan pentueista tuli hyvin ajavia. Toivotaan, että saataisiin omistajat viemään koiransa ajokokeisiin.

Maisa osallistui 1.10.2011 Liperissa järjestettyihin PM-kokeisiin. PM:n voitti Hunajan Erä-Ellli, onnittelut koiralle ja omistajalle hienosta VOI1 tuloksesta.

Koe päivä jäi Maisalta kahteen hakuerään eikä ylösottoa. Hyvää hakua 4h vaan jostain syystä oli tälläinen päivä. Maasto oli lupaavan näköist, mutta varmuutta jäniksistä ei maasto-oppaalla ollut.

Maisa osallistui 22.102011 dreeverien naisajoihin. Koe on tarkoitettu vain naispuolisille ohjaajille. Maisaa ohjasti vaimoni Riina. Riina ohjasti Maisaa kokeessa nyt toista kertaa.

 

Maisan sijoitus oli 3:s ja tuloksena VOI2. Hienointa arvostelussa oli, että molemmilta tuomareilta tuli hausta 5p. Ajot oli alkuun sujuvia muuttuen katkonaiseksi, jänisten käyttäessä tietä. Molemmissa ajoissa oli jänis nähty. Ei reagoinut hirviin jotka oli juosseet läheltä koiraa. Alla kuva ohjaajasta ja Maisasta.

Naisajot 2011
Naisajot 2011 Naisajot 2011

Maisa on syntynyt 2006 Pyhäselässä. Vahvuudet metsällä on erinomainen into ja laaja sekä määrätietoinen haku. Tästä on saanut kiitosta myös ajokokeissa. Kylmä haku parani huomattavasti kolmannella syksyllä jonka jälkeen Maisassa alkoikin olla ne ominaisuudet kohdallaan mitä itse suuresti arvostan.

Ylösottajana varma, mutta jälkitarkkana hidas.

Ensimmäiset ajot oli jo siinä 6-7kk ikäisenä.  Ajo on rehellistä ja ääni kuuluva 2-ääninen.

Luonnetta voisi kuvailla yhdellä sanalla, kiltti.

Maisa synnytti ensimmäisen pentueen 2009. Pennuista jätimme yhden itsellemme. Miinalle ammuttiin jo ensimmäisenä syksynä useita jäniksiä hyvistä ajoista. Miina jäi valitettavasti auton alle heti ensimmäisen metsästyskauden päätteeksi.

Maisan jänikset
Maisan jänikset Maisan jänikset